Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 2CHRONICLES 16

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  16:1 Trideset i este godine Asina kraljevanja navali izraelski kralj Baa na Judeju i stade utvrivati Ramu da sprijei svako kretanje judejskom kralju Asi.

  16:2 Asa tada uze srebra i zlata iz riznice Doma Jahvina i kraljevskoga dvora i posla aramejskome kralju Ben-Hadadu, koji je stolovao u Damasku, i porui mu:

  16:3 "Neka bude savez izmeu mene i tebe i izmeu moga i tvoga oca; evo, aljem ti na dar srebra i zlata, hajde, raskini savez s izraelskim kraljem Baom da bi otiao od mene."

  16:4 Ben-Hadad poslua kralja Asu i posla svoje vojskovoe na izraelske gradove te oni pokorie Ijon, Dan, Abel Majinu i sve Naftalijeve gradove-skladita.

  16:5 A kada to Baa dozna, presta utvrivati Ramu i obustavi posao.

  16:6 Tada kralj Asa sazva sve Judejce i oni odnesoe kamenje i drvo kojima je Baa utvrivao Ramu, pa time utvrdie Gebu i Mispu.

  16:7 U to vrijeme doe vidjelac Hanani k judejskom kralju Asi i ree mu: "Budui da si se oslonio na aramejskoga kralja, a nisi se oslonio na Jahvu, Boga svoga, vojska aramejskoga kralja izmakla ti je iz ruke.

  16:8 Nisu li Etiopljani i Libijci imali silne ete sa vrlo mnogo bojnih kola i konjanika? Pa kad si se oslonio na Jahvu, predao ti ih je u ruke.

  16:9 Jer Jahve svojim oima gleda po svoj zemlji da bi se ohrabrili oni kojima je srce iskreno prema njemu. Ludo si u tome radio, zato e se od sada dizati ratovi na te."

  16:10 Tada se Asa razgnjevi na vidioca i baci ga u tamnicu, jer se razjario na nj. U to je vrijeme Asa potlaio i neke iz naroda.

  16:11 I eto, Asina djela, od prvoga do posljednjeg, zapisana su u Knjizi o judejskim i izraelskim kraljevima.

  16:12 Razbolio se trideset i devete godine kraljevanja, od nogu, te mu se bolest veoma pogorala, ali ni u bolesti nije traio Jahvu nego lijenike.

  16:13 Tako Asa poinu sa svojim ocima i umrije etrdeset i prve godine svoga kraljevanja.

  16:14 Sahranili su ga u grobnici koju bijae iskopao sebi u Davidovu gradu i poloili ga na odar to ga bijae napunio miomirisima i mastima, zgotovljenima mastilakom vjetinom, i spalili mu ih vrlo mnogo.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .