Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - GENESIS 23

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  23:1 Duljina Sarina ivota bila je stotinu dvadeset i sedam godina.

  23:2 Sara umrije u Kirjat Arbi, to jest u Hebronu, u zemlji kanaanskoj; i Abraham ue u alost za Sarom i naricae za njom.

  23:3 Potom se Abraham digne ispred svoje pokojnice te prozbori sinovima Hetovim:

  23:4 "Premda sam ja meu vama doseljeni stranac, prodajte mi zemljite za grob meu vama, tako da mogu iznijeti svoju pokojnicu i sahraniti je."

  23:5 A sinovi Hetovi odgovore Abrahamu:

  23:6 "Gospodine, sasluaj nas! Ti si izabranik Boji u naoj sredini. Pokopaj svoju pokojnicu u naem najbiranijem grobu. Nitko ti od nas nee odbiti svoga groba da mogne sahraniti svoju pokojnicu."

  23:7 Nato se Abraham die pa se mjetanima, sinovima Hetovim, duboko pokloni

  23:8 te im ree: "Ako se slaete da svoju pokojnicu uklonim i sahranim, ujte me: zauzmite se za me kod Efrona, sina Soharova,

  23:9 da mi proda spilju Makpelu to njemu pripada a nalazi se na kraju njegova posjeda; neka mi je za punu cijenu, u vaoj nazonosti, proda u vlasnitvo za sahranjivanje."

  23:10 A Efron je sjedio sa sinovima Hetovim. Potom Efron, Hetit, odgovori Abrahamu da ga uju sinovi Hetovi svojim uima - svi koji su sjedili u vijeu onoga grada:

  23:11 "Ne, moj gospodine! Sasluaj mene! Ja tebi dajem poljanu i spilju to je na njoj; darujem ti to pred sinovima svoga naroda. Sahrani svoju pokojnicu."

  23:12 Abraham se duboko nakloni mjetanima,

  23:13 a onda progovori Efronu da mjetani uju na svoje ui: "Ded me samo posluaj! Dajem ti cijenu za poljanu; primi je od mene da ondje mogu sahraniti svoju pokojnicu!"

  23:14 Efron odgovori Abrahamu:

  23:15 "uj me, moj gospodine: zemljite u vrijednosti od etiri stotine srebrnika, to je to tebi i meni! Sahrani, dakle, svoju pokojnicu!"

  23:16 Abraham se sloi s Efronom; isplati Abraham Efronu novac to ga je spomenuo tako da su na svoje ui uli sinovi Hetovi - etiri stotine srebrnika trgovake mjere.

  23:17 I tako Efronova poljana u Makpeli nasuprot Mamri - poljana, spilja i sva stabla to su bila na poljani -

  23:18 prijee u vlasnitvo Abrahamovo u nazonosti sinova Hetovih, sviju koji su sjedili u vijeu svoga grada.

  23:19 A onda Abraham sahrani svoju enu Saru u spilji na poljani Makpeli nasuprot Mamri - danas Hebronu - u zemlji kanaanskoj.

  23:20 Tako je poljana i spilja na njoj prela od sinova Hetovih u vlasnitvo Abrahamovo za sahranjivanje.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .