Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - ISAIAH 36

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  36:1 etrnaeste godine Ezekijina kraljevanja asirski kralj Sanherib napade sve utvrene judejske gradove i osvoji ih.

  36:2 Tada poalje asirski kralj iz Lakia u Jeruzalem kralju Ezekiji velikoga peharnika s jakom vojskom. On stade kod vodovoda Gornjeg ribnjaka, na putu u Valjarevo polje.

  36:3 K njemu izie upravitelj dvora Elijakim, sin Hilkijin, pisar ebna i savjetnik Joah, sin Asafov.

  36:4 Veliki im peharnik ree: "Kaite Ezekiji: Ovako govori veliki kralj, kralj asirski: 'Kakvo je to uzdanje u koje se uzda?

  36:5 Misli li da su prazne rijei ve i savjet i snaga za rat? U koga se uzda da si se pobunio protiv mene?

  36:6 Eto, oslanja se na Egipat, na slomljenu trsku koja prodire i probada dlan onomu tko se na nju nasloni. Takav je faraon, kralj egipatski, svima koji se uzdaju u njega.'

  36:7 Moda ete mi odgovoriti: 'Uzdamo se u Jahvu, Boga svojega.' Ali nije li njemu Ezekija uklonio uzviice i rtvenike i zapovjedio Judejcima i Jeruzalemu: 'Samo se pred ovim rtvenikom klanjajte!'

  36:8 Hajde, okladi se s mojim gospodarom, kraljem asirskim: dat u ti dvije tisue konja ako mogne nai jahae za njih.

  36:9 Kako e onda odoljeti jednome jedinom od najmanjih slugu moga gospodara? Ali ti se uzda u Egipat da e ti dati kola i konjanike!

  36:10 Naposljetku, zar sam ja mimo volju Jahvinu krenuo protiv ove zemlje da je razorim? Sam mi je Jahve rekao: 'Idi na tu zemlju i razori je!'"

  36:11 Elijakim, ebna i Joah rekoe velikom peharniku: "Molimo te, govori svojim slugama aramejski, jer mi razumijemo; ne govori s nama judejski da uje narod koji je na zidinama."

  36:12 Ali im veliki peharnik odgovori: "Zar me moj gospodar poslao da ovo kaem tvojem gospodaru i tebi, a ne upravo onim ljudima koji sjede na zidinama, osueni da s vama jedu svoju neist i piju svoju mokrau?"

  36:13 Tada se veliki peharnik uspravi i u sav glas povika na judejskom ove rijei: "ujte rije velikoga kralja, kralja asirskoga!

  36:14 Ovako veli kralj: 'Neka vas Ezekija ne zavarava, jer vas ne moe izbaviti iz moje ruke.

  36:15 Neka vas Ezekija ne hrabri pouzdanjem u Jahvu govorei: Jahve e nas sigurno izbaviti: ovaj grad nee pasti u ruke kralju asirskom.

  36:16 Ne sluajte Ezekije, jer ovako veli asirski kralj: Sklopite mir sa mnom, predajte mi se, pa neka svaki od vas jede plodove iz svoga vinograda i sa svoje smokve i neka pije vode iz svojega studenca

  36:17 dok ne doem i ne odvedem vas u zemlju kao to je vaa, u zemlju penice i mota, u zemlju kruha i vinograda.

  36:18 Ne dajte da vas Ezekija zaludi govorei vam: Jahve e vas izbaviti. Jesu li bogovi drugih naroda izbavili svoje zemlje iz ruku asirskoga kralja?

  36:19 Gdje su bogovi hamatski i arpadski, gdje su bogovi sefarvajimski, gdje su bogovi samarijski da izbave Samariju iz moje ruke?

  36:20 Koji su meu svim bogovima tih zemalja izbavili svoju zemlju iz moje ruke, da bi Jahve izbavio Jeruzalem iz ruke moje?'"

  36:21 utjeli su i ni rijei mu nisu odgovorili, jer kralj bijae zapovjedio: "Ne odgovarajte mu!"

  36:22 Upravitelj dvora Elijakim, sin Hilkijin, pisar ebna i savjetnik Joah, sin Asafov, dooe k Ezekiji, razdrijevi haljine, i saopie mu rijei velikoga peharnika.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .