Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - ISAIAH 51

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  51:1 ujte me, vi koji za pravdom teite, koji Jahvu traite; pogledajte stijenu iz koje ste isjeeni i jamu duboku iz koje ste izvaeni.

  51:2 Pogledajte oca svoga Abrahama i Saru koja vas porodi! Jest, sam bijae kad sam ga pozvao, al' sam ga blagoslovio i umnoio."

  51:3 Jest, Jahvi se saalio Sion, saalile mu se njegove razvaline. Pustaru e njegovu uiniti poput Edena, a stepu poput Vrta Jahvina. Klicanje i radost njim e odjekivat', i zahvalnice i glas hvalospjeva.

  51:4 "Pomno me sluaj, pue moj, poujte me, narodi! Jer od mene Zakon dolazi i moje pravo za svjetlo narodima.

  51:5 Brzo e stii pravda moja, moje e spasenje doi kao svjetlost. Moja e miica suditi narodima. Mene oekuju otoci i u moju se miicu uzdaju.

  51:6 K nebu oi podignite, na zemlju dolje pogledajte. K'o dim e se rasplinut' nebesa, zemlja e se k'o haljina istroit', kao komarci nestat e joj itelji. Ali e spasenje moje trajati dovijeka, i pravdi mojoj nee biti kraja.

  51:7 Posluajte me, vi koji poznajete pravo, narode kojima je moj Zakon u srcu. Ne bojte se poruge ljudske, ne plaite se uvreda!

  51:8 Jer moljac e ih razjesti kao haljinu, crv e ih rastoiti kao vunu. Ali e pravda moja trajati dovijeka i spas moj od koljena do koljena."

  51:9 Probudi se! Probudi se! Opai se snagom, miice Jahvina! Probudi se, kao u dane davne, za drevnih narataja. Nisi li ti rasjekla Rahaba i probola Zmaja?

  51:10 Nisi li ti isuila more, vodu velikog bezdana, i od dubine morske put nainila da njime prolaze otkupljeni?

  51:11 Vratit e se oni to ih je oslobodio Jahve i s radosnim kricima doi e na Sion. Vjena e srea biti nad glavama, pratit e ih klicanje i radost, nestat e tuge i jecaja.

  51:12 Ja, ja sam tjeitelj va. Tko si ti da se boji smrtna ovjeka i sina ovjejeg, koji je kao trava?

  51:13 Zaboravio si Jahvu, svoga Stvoritelja, koji razastrije nebesa i koji zemlju utemelji; sveudilj strepi, svaki dan, od tlaiteljeve jarosti. Kao da je pregnuo da te uniti. Ali gdje je sad jarost tlaiteljeva?

  51:14 Doskora e biti slobodan suanj, nee umrijeti u jami, niti e mu kruha nedostajati.

  51:15 Jer, ja sam Jahve, Bog tvoj, koji burkam more da mu valovi bue, ime mi je Jahve nad Vojskama.

  51:16 Svoje sam ti rijei stavio u usta, u sjenu svoje ruke sakrio sam te kad sam razastro nebesa, utemeljio zemlju i rekao Sionu: "Ti si narod moj!"

  51:17 Probudi se, probudi se, ustani, Jeruzaleme! Ti koji si pio iz ruke Jahvine au gnjeva njegova. Ispio si pehar opojni, do dna ga iskapio.

  51:18 Od svih sinova koje je rodio ne bjee nikog da ga vodi; od svih sinova koje je podigao ne bjee nikog da ga pridri.

  51:19 Ovo te dvoje pogodilo - tko da te poali? - pohara i rasap, glad i ma - tko da te utjei?

  51:20 Sinovi ti lee obamrli po uglovima svih ulica, kao antilopa u mrei, puni gnjeva Jahvina, prijetnje Boga tvojega.

  51:21 Zato uj ovo, bijednie, pijan, ali ne od vina.

  51:22 Ovako govori Jahve, Gospod tvoj, tvoj Bog, branitelj tvoga naroda: "Iz ruke ti, evo, uzimam au opojnu, pehar gnjeva svojega: nee ga vie piti.

  51:23 Stavit u je u ruke tvojim tlaiteljima, onima koji su ti govorili: 'Prigni se da prijeemo!' I ti si im lea kao tlo podmetao, kao put za prolaznike.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .