Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - JEREMIAH 16

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  16:1 I doe mi rije Jahvina i ree:

  16:2 "Ne uzimaj sebi ene; i nemaj ni sinova ni keri na ovome mjestu.

  16:3 Jer ovako govori Jahve o kerima i sinovima koji e se roditi na ovome mjestu i o majkama koje e ih raati i o oevima koji e ih imati u ovoj zemlji:

  16:4 Oni e umrijeti smru prebolnom, nitko ih nee oplakivati, niti e ih sahraniti. Pretvorit e se u gnoj za oranice, izginut e od maa i gladi, a njihova e trupla biti hrana pticama nebeskim i zvijerima zemaljskim."

  16:5 Da, ovako govori Jahve: "Ne smije ui u kuu alosti, ne idi naricati niti ih saaljevati. Jer ja sam tom narodu uskratio mir svoj - rije je Jahvina - ljubav i samilost.

  16:6 Pomrijet e veliko i malo u ovoj zemlji i nitko ih nee pokopati. Nitko nee naricati nad njima, niti e zbog njih praviti ureza, niti kose iati.

  16:7 Za onog u alosti nee kruh lomiti, da ga utjee zbog pokojnika, nitie mu tko pruiti pehar utjehe zbog smrti njegova oca ili majke njegove.

  16:8 Ne ulazi u kuu slavlja da s njima sjedi i gosti se."

  16:9 Jer ovako govori Jahve nad Vojskama, Bog Izraelov: "Evo, uinit u da s ovog mjesta i pred vaim oima i u ovim danima ieznu poklici radosti i veselja i glasovi zarunika i zarunice.

  16:10 A kad objavi tom narodu sve ove rijei, pa te upitaju: 'Zato nam Jahve zaprijeti svom ovom golemom nesreom; u emu je zloinstvo nae i u emu su grijesi nai to ih poinismo protiv Jahve, Boga naega?' -

  16:11 onda im odgovori: 'U tom to me ostavie oci vai - rije je Jahvina - i trae za tuim bogovima da im slue i da im se klanjaju, a mene ostavie i Zakona se moga ne drae.

  16:12 A vi jo gore uiniste nego oci vai, jer evo, svaki se povodi za okorjelou zloga srca svoga, a mene ne slua.

  16:13 Zato u vas istjerati iz ove zemlje u zemlju koja vam je neznana, kao to bijae i ocima vaim. Ondje ete sluiti tuim bogovima danju i nou: jer neu vam se vie smilovati!'"

  16:14 "Zato, evo, dolaze dani - rije je Jahvina - kad se vie nee govoriti: 'ivoga mi Jahve koji sinove Izraelove izvede iz Egipta',

  16:15 nego: 'ivoga mi Jahve koji sinove Izraelove izvede iz zemlje sjeverne i iz svih zemalja kamo ih bijae prognao.' Vratit u ih u zemlju njihovu koju dadoh ocima njihovim.

  16:16 Evo, poslat u mnoga ribara - rije je Jahvina - koji e ih uloviti. A zatim u dovesti mnoge lovce koji e ih goniti sa svih gora, i sa svih breuljaka, i iz svih peinskih rasjeklina.

  16:17 Jer moje oi prate sve njihove putove: nee mi izmai, niti se bezakonje njihovo moe sakriti od oiju mojih.

  16:18 Dvostruko u naplatiti njihovo bezakonje i grijehe njihove, jer su truplima svojih grozota oskvrnuli moju zemlju i moju batinu ispunili gnusobama."

  16:19 Jahve, snago moja i moja utvrdo, utoite moje u danima nevolje! K tebi e doi narodi s krajeva zemlje. I govorit e: Samu nam la oci namrijee, Nitavost i Nemo.

  16:20 Ta stvara li ovjek sam sebi bogove, to nikako nisu bogovi.

  16:21 Uinit u, evo, da osjete, da ovaj put zaista oute moju ruku i snagu moju, i znat e da mi je ime Jahve.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .