Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - LAMENTATIONS 2

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  2:1 Kako mrakom zastrije Gospod u svom gnjevu Ker sionsku. S neba na zemlju baci slavu Izraelovu! I ne sjeti se podnoja svoga u dan gnjeva svojega!

  2:2 Bez milosti Gospod satrije sve stanove Jakovljeve, u svom gnjevu razori tvrave keri Judine; sa zemljom je sravnio i prokleo kraljevstvo i njegove knezove.

  2:3 U rasplamtjelom gnjevu svojem razbi svu snagu Izraelovu, povue svoju desnicu pred neprijateljem; u Jakovu raspiri plamen ognjeni koji sve uokolo prodire.

  2:4 Nategao je luk k'o neprijatelj, kao duman ispruio desnicu, ubijajui sve to mu drago bijae. Na ator Keri sionske sasu k'o oganj gnjev svoj jarosni.

  2:5 K'o neprijatelj Gospod bijae: razorio je Izraela, razorio sve dvore njegove, poruio njegove utvrde, umnoio keri Judinoj uzdisaje i jecaje.

  2:6 Kao vrtu razvali mu sjenicu, razori mjesto sastanka. Baci Jahve u zaborav svetkovine i subote na Sionu; u gnjevu svojem prezre kralja i sveenika.

  2:7 Svoj oltar je Gospod odbacio, zgadilo mu se Svetite njegovo. U ruke neprijatelja je predao bedeme svoje i dvorove. Buili su u Domu Jahvinu, kao u dan blagdanji.

  2:8 Jahve naumi razvaliti zidove Keri sionske. Nape ue mjerniko, ne ustegnu ruku od ruenja. Predzie, zidine zavi u tugu: oronue zajedno.

  2:9 Vrata njina utonue u zemlju, on im je razbio zasune; kralj i knezovi su meu pucima, Zakona nema! Ni u proroka vie se ne nalaze vienja Jahvina.

  2:10 Starjeine Keri sionske na zemlji sjede i ute, posiplju glavu prainom, kostrijet pripasuju. K zemlji glave obaraju djevice jeruzalemske.

  2:11 Iiljee mi oi od suza, utroba moja ustreptala, jetra mi se na zemlju prosula zbog sloma keri naroda mojega, jer djeca i dojenad umiru po trgovima Grada.

  2:12 Govore majkama svojim: "Gdje je ito i vino?" dok obamiru kao ranjeni po trgovima Grada, dok isputaju duu svoju na grudima matera svojih.

  2:13 S ime da te prispodobim? Na koga si nalik, Keri jeruzalemska? S kime da te usporedim, kako utjeim, djevice, Keri sionska? Jer kao more tvoja je nesrea neizmjerna. Tko e te iscijeliti?

  2:14 Vienja tvojih proroka bijahu varka i la, oni nisu objavili krivnju tvoju da te od izgnanstva odvrate. Varali su te utvarama lanim i zamamnim.

  2:15 Nad tobom pljeu rukama svi koji putem prolaze, zvide i vrte glavom zbog Keri jeruzalemske: "Je li to grad na glasu ljepotom, radost svemu svijetu?"

  2:16 Na tebe otvaraju usta svi neprijatelji tvoji, zvide, krguu zubima i govore: "Prodrijesmo je! To je dan za kojim eznusmo, doivjesmo, vidjesmo!"

  2:17 Jahve izvri naum svoj, odra svoju rije koju naredi u davnim danima: nemilice te razorio. Neprijatelj likuje zbog tebe, tvoj protivnik rog svoj podie.

  2:18 U sav glas vii Gospodu, jecaj, Keri sionska! Neka k'o potok teku tvoje suze danju i nou. Ne daj poinka sebi, neka se zjenica oka tvoga ne odmori.

  2:19 Ustani, vii nou za svake promjene strae. K'o vodu izlij srce pred licem Gospodnjim, k njemu podii ruke i trai milost za svoju nejaad koja od glada obamire po uglovima ulica.

  2:20 Pogledaj, Jahve, i vidi kome si to uinio. Zar ene da jedu porod svoj, djecu to njiu u naruju? Zar moradoe biti poklani u Svetitu Gospodnjem sveenici i proroci?

  2:21 U ulinoj praini lee djeca i starci; moje djevice i moji mladii od maa padoe. Ti ih pomori u dan gnjeva svojega, ti ih pokla nemilice.

  2:22 Ti si, kao na dan sveani, sa svih strana sazvao uase moje. U dan gnjeva Jahvina nitko nije preivio, nitko se nije spasio. One koje sam odnjihala i odgojila neprijatelj moj sve je istrijebio.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .