Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - NUMBERS 25

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  25:1 Dok je Izrael boravio u itimu, narod se upusti u blud s Moapkama.

  25:2 One pozivahu narod na rtvovanje svojim bogovima, a narod sudjelovae u njihovim gozbama i klanjae se njihovim bogovima.

  25:3 Tako se Izrael osramoti s Baalom peorskim. I Jahve planu gnjevom na Izraela.

  25:4 "Pokupi sve narodne glavare", ree Jahve Mojsiju. "Objesi ih Jahvi usred bijela dana da se Jahvin gnjev odvrati od Izraela."

  25:5 Onda Mojsije rekne izraelskim sucima: "Neka svatko pobije one svoje ljude koji su se osramotili s Baalom peorskim."

  25:6 Ba tada neki Izraelac doe i dovede k svojoj brai jednu Midjanku naoigled Mojsija i naoigled sve izraelske zajednice koja zaplaka na ulazu u ator sastanka.

  25:7 Kad to opazi Pinhas, sin Eleazara, sina sveenika Arona, ustade ispred zajednice: uze koplje u ruku

  25:8 i poe za Izraelcem u odaje i probode ih oboje, Izraelca i enu; nju kroza slabine. Tako pomor Izraelaca prestade.

  25:9 A onih koji su od pomora pomrli bilo je dvadeset i etiri tisue.

  25:10 Jahve ree Mojsiju:

  25:11 "Pinhas, sin Eleazara, sina sveenika Arona, odvratio je moj gnjev od Izraelaca, obuzet meu njima mojim revnovanjem. Zato u svome revnovanju nisam istrijebio izraelskoga naroda.

  25:12 Kai mu dakle: 'S njime, evo, sklapam savez mira.

  25:13 Neka to bude za nj i njegove potomke poslije njega savez vjenoga sveenitva, jer je revnovao za svoga Boga i izvrio pomirenje za izraelski narod.'"

  25:14 Ime Izraelcu koji je bio ubijen - onome to je ubijen s Midjankom - bijae Zimri. Bio je sin Salua, glavara jedne od imunovih porodica.

  25:15 A ime ubijene ene Midjanke bijae Kozbi. Bila je ki Surova. Sur je bio glavar jednog plemena, jedne porodice u Midjanu.

  25:16 Jahve ree Mojsiju:

  25:17 "Navali na Midjance i potuci ih,

  25:18 jer su i oni navaljivali na vas svojim lukavtinama kad su lukavo radili protiv vas u sluaju Peora i svoje sestre Kozbi, keri glavara midjanskoga, koja je zaglavila u vrijeme pomora nastalog zbog Peora."


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .