Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - NUMBERS 5

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  5:1 Jahve ree Mojsiju:

  5:2 "Naredi Izraelcima da iz tabora odstrane svakoga gubavca, svakoga koji imadne izljev i svakoga koji se oneisti mrtvim tijelom.

  5:3 Odstranite i muke i enske! Izvan tabora ih istjerajte da ne oneiste svoje tabore u kojima ja boravim meu njima."

  5:4 Izraelci tako uine: istjeraju ih iz tabora. Kako je Jahve rekao Mojsiju, tako Izraelci uine.

  5:5 Jahve ree Mojsiju:

  5:6 "Kai Izraelcima: Kad koji ovjek ili ena poini bilo kakav grijeh na tetu ovjeka ogrijeivi se protiv Jahve, i osjeti se krivim,

  5:7 neka prizna poinjeni grijeh, nadoknadi tetu to bolje moe te jo doda tome petinu i dadne onome kome je nanio nepravdu.

  5:8 Ako ovjek ne bi imao blieg roaka kome bi se nadoknada mogla uruiti, duna nadoknada pripada Jahvi za sveenika, ne raunajui u to pomirbenoga ovna kojim e sveenik izvriti nad krivcem obred pomirenja.

  5:9 I svaka podizanica od svih posveenih stvari to ih Izraelci sveeniku donose njemu pripada.

  5:10 Svakome idu stvari koje je posvetio; i neka sveeniku bude ono to njemu tko dadne."

  5:11 Jahve ree Mojsiju:

  5:12 "Govori Izraelcima i reci im: Ako nekome ena poe stranputicom te mu se iznevjeri

  5:13 i netko s njom legne, ali to ostane sakriveno oima njezina mua i ena ostane neotkrivena iako se oskvrnula te protiv nje ne bude svjedoka budui da u inu nije bila uhvaena -

  5:14 i sad mua obuzme duh ljubomore i on postane ljubomoran na svoju enu koja se oskvrnula; ili ako ga spopadne duh ljubomore te postane ljubomoran na svoju enu a da se ona nije oskvrnula -

  5:15 neka taj mu dovede svoju enu sveeniku. Neka za nju donese prinos: desetinu efe jemenog brana. Neka po njemu ne polijeva ulja niti na nj stavlja tamjana, jer to je prinosnica za ljubomoru, spomen-prinosnica da podsjeti na grijeh.

  5:16 Neka sveenik povede tu enu i postavi je pred Jahvu.

  5:17 Sad neka sveenik uzme posveene vode u kakvu zemljanu posudu i, uzevi praine to je na podu Prebivalita, neka je sveenik ubaci u vodu.

  5:18 Poto je sveenik postavio enu pred Jahvu, neka joj otkrije glavu a na njezine ruke stavi spomen-prinosnicu, to jest itnu prinosnicu za ljubomoru, s sveenik neka dri u ruci vodu gorine i prokletstva.

  5:19 Zatim neka sveenik enu zakune. Neka joj ree: 'Ako nikad ovjek s tobom nije leao te ako nisi ila stranputicom i oskvrnula se dok si bila pod vlau svoga mua, budi poteena od ove vode gorine i prokletstva!

  5:20 Ali ako si ila stranputicom dok si bila pod vlau svoga mua te se oskvrnula; ako je koji ovjek osim tvoga mua legao s tobom ...'

  5:21 Ovdje neka sveenik zakune enu ovom kletvom: neka joj rekne: Jahve te postavio za prokletstvo i kletvu meu tvojim narodom, uinio da ti uvene rodnica i da ti se utroba nadme!

  5:22 Neka ova voda prokletstva zae u tvoju utrobu! Trbuh ti se od nje naduo, a rodnica uvenula! - A ena neka poprati: Amen! Amen!

  5:23 Potom neka ta prokletstva sveenik napie na list pa ih ispere u vodu gorine.

  5:24 Onda neka enu napoji vodom gorine i prokletstva, da bi se voda gorine po njoj razila i napunila je gorkou.

  5:25 Neka sveenik onda uzme iz enine ruke prinosnicu za ljubomoru, prinese je pred Jahvom kao rtvu prikaznicu te je donese na rtvenik.

  5:26 Zagrabivi od prinosnice punu pregrt kao spomen-rtvu, neka to saee u kad na rtveniku. Napokon, neka enu napoji vodom.

  5:27 Poto je napoji vodom, bude li oskvrnuta iznevjerivi se svome muu, voda prokletstva ui e u nju i napunit e je gorinom; njezina e se utroba naduti a rodnica uvenuti - ta e ena postati prokletstvom u svome narodu.

  5:28 A ako ena ne bude oskvrnuta nego nevina, nee joj biti nita i imat e djece.

  5:29 To je obred u sluaju ljubomore, kad ena poe stranputicom i oskvrne se dok je pod vlau svoga mua;

  5:30 ili kad kojega ovjeka obuzme duh ljubomore te postane ljubomoran na svoju enu. Neka, dakle, postavi svoju enu pred Jahvu, a sveenik neka nad njom izvri sav ovaj obred.

  5:31 Neka je mu slobodan od krivnje, a ena neka snosi svoju krivnju."


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .