Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - REVELATION 13

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  13:1 I vidjeh: iz mora Zvijer izlazi sa deset rogova i sedam glava; na rogovima joj deset kruna, na glavama bogohulna imena.

  13:2 Ta Zvijer to je vidjeh bijae nalik na leoparda, noge joj kao medvjee, usta kao usta lavlja. Zmaj joj dade svoju silu i prijestolje i vlast veliku.

  13:3 Jedna joj glava bijae kao na smrt zaklana, ali joj se smrtna rana zalijeila. Sva se zemlja, zauena, zanijela za Zvijeri

  13:4 i svi se poklonie Zmaju koji dade takvu vlast Zvijeri. Poklonie se i Zvijeri govorei: "Tko je kao Zvijer! Tko bi smio ratovati s njom?"

  13:5 I dana su joj usta da govori drskosti i hule i dana joj je vlast da to ini etrdeset i dva mjeseca.

  13:6 I ona otvori usta da huli Boga, da huli ime njegovo, njegov ator i nebesnike.

  13:7 I dano joj je da se zarati sa svecima i da ih pobijedi. Dana joj je vlast nad svakim plemenom i pukom i jezikom i narodom:

  13:8 da joj se poklone svi pozemljari, oni kojima ime nije zapisano u knjizi ivota zaklanog Jaganjca, od postanka svijeta.

  13:9 Tko ima uho, nek poslua!

  13:10 Je li tko za progonstvo, u progonstvo e ii! Je li tko za ma, da bude pogubljen, maem e biti pogubljen! U tom je postojanost i vjera svetih.

  13:11 I vidjeh: druga jedna Zvijer uzlazi iz zemlje, ima dva roga poput jaganjca, a govori kao Zmaj.

  13:12 Vri svu vlast one prve Zvijeri, u njenoj nazonosti. Prisiljava zemlju i sve pozemljare da se poklone prvoj Zvijeri kojoj ono zacijeli smrtna rana.

  13:13 ini znamenja velika: i oganj sputa s neba na zemlju naoigled ljudi.

  13:14 Tako zavodi pozemljare znamenjima koja joj je dano initi u nazonosti Zvijeri: svjetuje pozemljarima da naine kip Zvijeri koja bijae udarena maem, ali preivje.

  13:15 I dano joj je udahnuti ivot kipu Zvijeri te kip Zvijeri progovori i poubija sve koji se god ne klanjaju kipu Zvijeri.

  13:16 Ona postie da se svima - malima i velikima, bogatima i ubogima, slobodnjacima i robovima - udari ig na desnicu ili na elo,

  13:17 i da nitko ne mogne kupovati ili prodavati osim onog koji nosi ig s imenom Zvijeri ili s brojem imena njezina.

  13:18 U ovome je mudrost: u koga je uma, nek odgoneta broj Zvijeri. Broj je to jednog ovjeka, a broj mu je est stotina ezdeset i est.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .