Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - 1SAMUEL 23

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  23:1 Javie onda Davidu: "Filistejci opsjedaju Keilu i pljakaju gumna."

  23:2 David tada upita Jahvu: "Treba li da idem na Filistejce i hou li ih potui?" A Jahve odgovori Davidu: "Idi, potui e Filistejce i oslobodit e Keilu."

  23:3 Ali rekoe Davidu ljudi njegovi: "Gle, mi smo ve ovdje, u Judi, u neprestanom strahu; to e tek biti ako odemo u Keilu protiv filistejskih eta!"

  23:4 Zato David jo jednom upita Jahvu, a Jahve mu odgovori ovako: "Ustani i sii u Keilu jer u predati Filistejce u tvoje ruke!"

  23:5 David onda krenu sa svojim ljudima u Keilu, udari na Filistejce, otjera njihovu stoku i zada im teak poraz. Tako je David oslobodio graane Keile. -

  23:6 Kad je ono Ebjatar, Ahimelekov sin, pobjegao k Davidu, on je doao u Keilu nosei u ruci opleak.

  23:7 Kad su aulu javili da je David uao u Keilu, ree aul: "Bog ga je predao u moje ruke jer se sam uhvatio u zamku kad je uao u grad s vratima i prijevornicama."

  23:8 I aul sazva sav narod na oruje da ide na Keilu i da opkoli Davida i njegove ljude.

  23:9 Kad je David doznao da mu aul snuje zlo, ree sveeniku Ebjataru: "Donesi opleak!"

  23:10 Nato se David pomoli: "Jahve, Boe Izraelov, tvoj je sluga uo da aul sprema navalu na Keilu da razori grad zbog mene.

  23:11 Hoe li aul doi kao to je tvoj sluga uo? Jahve, Boe Izraelov, odgovori svome sluzi!" A Jahve odgovori: "Doi e!"

  23:12 David opet upita: "Hoe li me prvaci Keile predati, mene i moje ljude, u aulove ruke?" A Jahve odgovori: "Predat e vas!"

  23:13 Tada David ustade sa svojim ljudima, bijae ih oko est stotina; izioe iz Keile te lutahu kojekuda. A kad su aulu javili da je David utekao iz Keile, odusta od vojnog pohoda.

  23:14 David se skloni u pustinju u gorska sklonita; nastani se na gori u pustinji Zifu. aul ga je neprestano traio, ali ga Bog ne predade u njegove ruke.

  23:15 David se bojao to je aul iziao na vojnu da napadne na njegov ivot. Zato je David ostao u pustinji Zifu, u Hori.

  23:16 Tada aulov sin Jonatan krenu na put i doe k Davidu u Horu i ohrabri ga u ime Boje.

  23:17 Ree mu: "Ne boj se, jer te nee stii ruka moga oca aula. Ti e kraljevati nad Izraelom, a ja u biti drugi do tebe; i moj otac aul zna to dobro."

  23:18 I sklopie njih dvojica savez pred Jahvom. David osta u Hori, a Jonatan ode svojoj kui.

  23:19 Jednoga dana dooe Zifejci k aulu u Gibeu i javie mu: "David se krije kod nas u gorskim sklonitima u Hori, na brdu Hakili, to je juno od Jeimona.

  23:20 Sada, kralju, kad god zaeli sii, sii, a nae je da ga predamo u ruke kralju."

  23:21 A aul odgovori: "Blagoslovio vas Jahve to ste me poalili!

  23:22 Idite, dakle, raspitajte se jo i dobro razvidite mjesto kamo ga donesu njegovi hitri koraci; rekli su mi da je vrlo lukav.

  23:23 Zato pretraite sve rupe u koje se zavlai, pa se vratite k meni kad budete pouzdano znali. Tada u ja poi s vama, pa ako bude gdje u zemlji, ii u za njegovim tragom po svim Judinim rodovima."

  23:24 Tada krenue na put i odoe u Zif, pred aulom. David je sa svojim ljudima bio u pustinji Maonu u Arabi, juno od Jeimona.

  23:25 Potom i aul poe sa svojim ljudima da trai Davida. Kad su to javili Davidu, sie on u klanac koji lei u pustinji Maonu. aul to doznade i krenu u potjeru za Davidom u pustinju Maon.

  23:26 aul je sa svojim ljudima iao jednom stranom planine, a David sa svojim ljudima drugom stranom planine. David se silno urio da umakne aulu. Kad je aul sa svojim ljudima htio prijei na drugu stranu da opkoli Davida i njegove ljude i da ih pohvata,

  23:27 doe glasnik aulu s porukom: "Doi bre, Filistejci provalie u zemlju!"

  23:28 Tada aul odusta od potjere za Davidom i okrenu se protiv Filistejaca. Zato se prozvalo ono mjesto "Klanac razlaza".


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .