Bad Advertisement?

Are you a Christian?

Online Store:
 • Visit Our Store • CROATIAN BIBLE - JEREMIAH 30

  PREVIOUS CHAPTER - NEXT CHAPTER - FONTS - HELP


  30:1 Rije koju Jahve upravi Jeremiji:

  30:2 Ovako govori Jahve, Bog Izraelov: "Upii u knjigu sve ove rijei koje ti govorim.

  30:3 Jer evo dolaze dani - rije je Jahvina - i promijenit u udes naroda svoga Izraela i Judeje" - govori Jahve - "i vratit u ih u zemlju koju u batinu dadoh ocima njihovim."

  30:4 Evo rijei to ih Jahve ree o Izraelu i o Judeji:

  30:5 Ovako govori Jahve: "ujem krik uasa: strava je to, a ne mir.

  30:6 Hajde, propitajte se i pogledajte: je li ikad mukarac rodio? A svi se mukarci za bedra hvataju kao porodilje! Zato su sva lica izobliena i problijedjela?

  30:7 Jao, jer velik je dan ovaj, slina mu ne bi! Vrijeme je nevolje za Jakova, al' e se izbaviti iz nje.

  30:8 Onoga dana - rije je Jahve nad Vojskama - slomit u jaram na njihovu vratu i lance u njihove raskinuti. Vie nee sluiti tuinu,

  30:9 ve e sluiti Jahvi, Bogu svojemu, i Davidu, kralju svome, koga u im podii.

  30:10 Ne boj se, Jakove, slugo moja - rije je Jahvina - ne plai se, Izraele! Jer evo, spasit u te izdaleka i potomstvo tvoje iz zemlje izgnanstva. Jakov e se opet smiriti, spokojno e ivjeti i nitko ga nee plaiti - rije je Jahvina -

  30:11 jer ja sam s tobom da te izbavim. Zatrt u narode meu koje te prognah, a tebe neu sasvim unititi; al' u te kazniti po pravici, ne smijem te pustit' nekanjena."

  30:12 Uistinu, ovako govori Jahve: "Neiscjeljiva je rana tvoja, neprebolan polom tvoj.

  30:13 Nema lijeka rani tvojoj i nikako da zaraste.

  30:14 Zaboravie te svi ljubavnici, vie za te i ne pitaju! Jer po tebi ja udarih k'o to udara neprijatelj, kaznom krutom za bezakonje i za mnoge grijehe tvoje.

  30:15 Zato kuka zbog rane svoje? Zar je neizljeiva tvoja bol? Zbog mnotva bezakonja i grijeha silnih tvojih to ti uinih.

  30:16 Al' i oni to te deru bit e proderani, u ropstvo e svi dumani tvoji; pljakai tvoji bit e opljakani, i koji te plijenie bit e oplijenjeni.

  30:17 [17b] Zvahu te 'Protjeranom' i 'Sionkom za koju nitko ne pita'. [17a] Al' ja u te iscijeliti, rane ti zalijeiti" - rije je Jahvina.

  30:18 Ovako govori Jahve: "Evo, izmijenit u udes atora Jakovljevih, smilovat u se na stanove njegove: na razvalinama njegovim bit e opet grad sazidan, i dvori e stajati na starome mjestu.

  30:19 Iz njih e se uti hvalospjev, i glasovi radosni. Umnoit u ih i vie im se nee smanjiti broj, ugled u im dati i vie ih nee prezirati.

  30:20 Sinovi njihovi bit e mi kao neko, zajednica njina preda mnom e vrsto stajati, a kaznit u sve njihove ugnjetae.

  30:21 Glavar njihov iz njih e niknuti, vladar njihov isred njih e izai. Pustit u ga k sebi da mi se priblii - jer tko da se usudi sam preda me!" - rije je Jahvina.

  30:22 "I vi ete biti moj narod, a ja va Bog.

  30:23 Gle, nevrijeme Jahvino, jarost provaljuje, razmahuje se vihor silan, i svaljuje na glave bezbonike.

  30:24 Jahvin se gnjev nee stiati dok on ne izvri i ne ispuni naume srca svojega. U dane posljednje jasno ete to razumjeti.


  NEXT CHAPTER - CROATIAN BIBLE & INDEX

  God Rules.NET
   100 +   .